Με ημερομηνία 1/12/2019 υπογραφής καταστατικού από τα ιδρυτικά μέλη, 12/12/2019 κατάθεσης στο Πρωτοδικείο Αθηνών με αρ. μητρώου A.M. 489461 και 16/12/2019 έναρξη εργασιών στη ΔΟΥ Καλλιθέας με ΑΦΜ 997001960, ιδρύθηκε ο ‘Πανελλήνιος Σύνδεσμος Στελεχών Διαχείρισης Κινδύνου’ (ΠΑ.ΣΥ.Σ.ΔΙ.Κ.) Αστική Μη Κερδοσκοπική Εταιρία / “Hellenic Association of Risk Managers” (H.A.RI.MA.), μια πρωτοβουλία ομάδας ανωτάτων στελεχών που δραστηριοποιούνται στον ευρύτερο χώρο της διαχείρισης κινδύνων.

Ο Σύνδεσμος φιλοδοξεί να καταστεί το συλλογικό όργανο όλων των στελεχών Διαχείρισης Κινδύνων, ανεξαρτήτως κλάδων και ειδικοτήτων απασχόλησης στο Risk Management.   

Ο ρόλος των Διαχειριστών Κινδύνων είναι ιδιαίτερα σημαντικός για τον επιχειρηματικό κλάδο αλλά ακόμα περισσότερο στην Κεφαλαιαγορά, στα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα και στις ασφαλιστικές εταιρίες. Ο Σύνδεσμος θα σταθεί αρωγός στις προσπάθειές  τους, αναδεικνύοντας και αναβαθμίζοντας τον ρόλο τους μέσω της ενημέρωσης, εκπαίδευσης, σύνδεσης με διεθνείς οργανισμούς και διαλόγου με την πολιτεία καθώς και με άλλους σχετικούς φορείς. 

Παράλληλα, ο Σύνδεσμος θα συμβάλλει στην αποτελεσματικότερη της διαχείριση των κινδύνων από την αγορά, διεξάγοντας έρευνες για τον βαθμό ετοιμότητας και ανταπόκρισης των οργανισμών σε ζητήματα ρίσκου

Τα ιδρυτικά μέλη διαθέτουν σημαντική προϋπηρεσία και τεχνογνωσία στο Risk Management, σε τομείς όπως Financial, Credit, Insurance, Compliance, Market, Commercial, Procurement, Facility, Logistics, Governance, και Data & Cyber κινδύνων. Η συμμετοχή καταξιωμένων ακαδημαϊκών – καθηγητών Risk Management ολοκληρώνουν το φάσμα εκπροσώπησης εξειδικευμένων επαγγελματιών, στον Σύνδεσμο.

Ο Σύνδεσμος, τουλάχιστον στην αρχή, δεν θα έχει άλλους πόρους, από τις συνδρομές των μελών του. Αυτό σημαίνει ότι όλα στηρίζονται στον εθελοντισμό και στη διάθεση των μελών να προσφέρουν στο σύνολο.

Image

Μήνυμα του Προέδρου ΔΣ

“Ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος  Στελεχών Διαχείρισης Κινδύνων έγινε πραγματικότητα και ήδη λαμβάνει ιδιαίτερα θερμή αποδοχή από τα στελέχη του κλάδου. Όσο και να φαντάζει παράδοξο, στην Ελλάδα δεν υπήρχε, μέχρι αυτή μας την απόφαση, συλλογική εκπροσώπηση των στελεχών Διαχείρισης Κινδύνων. Ένας τόσο νευραλγικός χώρος με επαγγελματική υπόσταση υπεύθυνη σε ένα μεγάλο βαθμό για την εύρυθμη λειτουργία αλλά και ‘προστασία’ ενός οργανισμού, έστω και καθυστερημένα, απέκτησε στέγη. Ως συλλογικό όργανο, ο Σύνδεσμος θα δώσει ιδιαίτερη βαρύτητα στην εκπαίδευση και την επιμόρφωση των μελών του. Θα μείνουμε προσηλωμένοι στις σχεδιασμένες δράσεις και σε σύντομο χρονικό διάστημα θα βιώσουμε τα πρακτικά αποτελέσματα αυτής της ομαδικής πρωτοβουλίας. Καλώ όλους τους επαγγελματίες Διαχείρισης Κινδύνων, από όλους τους επιχειρηματικούς κλάδους, ανεξαρτήτως εμπειρίας και επιπέδου, να στηρίξουν αυτή τη προσπάθεια από την οποία μόνο οφέλη μπορούν να αποκομίσουν. Εύχομαι καλή δύναμη και επιτυχία στο έργο της διοικητικής ομάδας!”.