O ΠΑ.ΣΥ.Σ.ΔΙ.Κ. Yποστηρικτής του 13ου Συνεδρίου Credit Risk Management

Ως Υποστηρικτής του 13ου Συνεδρίου Credit Risk Management που διοργάνωσε η ICAP την Τρίτη 10/11, θα θέλαμε να συγχαρούμε όλους τους υπεύθυνους για την άριστη διεξαγωγή του, καθώς και τους ομιλητές για τα επίκαιρα και εύστοχα θέματα που επίλεξαν ν’ αναλύσουν.

Οι επιδράσεις της πανδημίας COVID-19 στην οικονομία κυριάρχησαν, όπως αναμενόταν, στην θεματολογία του Συνεδρίου, με τα φώτα να πέφτουν επίσης στην αξιοποίηση των τεχνολογιών Artificial Intelligence και Machine Learning και των Big Data, στις διαδικασίες ελέγχου και διαχείρισης πιστωτικού κινδύνου και στις προοπτικές της οικονομίας σε συνάρτηση με θέματα διαχείρισης του Πιστωτικού Ρίσκου.

Ο Μιχάλης Σαμωνάς, μέλος του ΔΣ του ΠΑ.ΣΥ.Σ.ΔΙ.Κ και Group CFO, ΣΙΔΜΑ Α.Ε, αναφέρθηκε  στις βέλτιστες  πρακτικές επικοινωνίας και παρουσίασης θεμάτων Ρίσκου προς την Διοίκηση. Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε, «οι εταιρείες δεν εστιάζουν στα μακροχρόνια κόστη των ανασφάλιστων ζημιών που μπορεί να έχουν μεγάλη επιρροή στην ανάπτυξη τους, ενώ τόνισε την κρισιμότητα της σύνδεσης των κινδύνων με τους στρατηγικούς στόχους της επιχείρησης». Moιράστηκε επισης, τους χρυσούς κανόνες επικοινωνίας που βοηθούν στον σωστό τρόπο παρουσίασης των κινδύνων στη Διοίκηση μιας εταιρείας.

Επίσης τοποθετήθηκε επι τής  Ποσοτικοποίησης των Κινδύνων και συγκεκριμένα στο «Τί μπορεί να πάει στραβά». Τόνισε ότι η εκάστοτε Διοίκηση θα πρέπει να είναι σε θέση να υλοποιεί ένα σύστημα αξιολόγησης και να λαμβάνει τις κατάλληλες αποφάσεις. Οι αποφάσεις αυτές θα πρέπει να βασίζονται σε μια ανάλυση κόστους-οφέλους. Συνεπώς σημείωσε πως είναι απαραίτητη η δημιουργία πολλών σεναρίων κινδύνου και η ξεχωριστή εξέταση καθενός εξ΄αυτών, από διαφορετικές προοπτικές (Dragon-fly eye view).

O «Πανελλήνιος Σύνδεσμος Στελεχών Διαχείρισης Κινδύνων», (ΠΑ.ΣΥ.Σ.ΔΙ.Κ.) / “Hellenic Association of Risk Managers” (H.A.RI.MA.) αποτελεί πρωτοβουλία μίας ομάδας Ανωτάτων Στελεχών που δραστηριοποιούνται στον ευρύτερο χώρο της διαχείρισης κινδύνων. Κυρίαρχοι στόχοι του Συνδέσμου είναι η αναγνώριση, θεσμοθέτηση και προάσπιση του επαγγελματικού ρόλου των διαχειριστών του ρίσκου (Risk Executive / Officer / Manager / Director / CRO), στην Πολιτεία και το επιχειρηματικό γίγνεσθαι.

Δείτε εδώ την παρουσίαση του κ. Σαμωνά

 


Email

Related Articles